AD Academy_header-HBO AD Ondernemerschap

HBO Associate degree Ondernemerschap en Retail Management

Ben jij tussen de 18 en 23 jaar en wil je je in korte tijd ontwikkelen tot succesvol bedrijfsleider of zelfstandig ondernemer in de retail? Deze HBO Associate degree Ondernemerschap en Retail Management biedt een aantrekkelijke combinatie van vakken op het gebied van marketing, sales en ondernemerschap. Je zet je kennis van ondernemerschap en retail in om effectief en zelfstandig een midden- en kleinbedrijf aan te sturen, zoals een winkel, filiaal of online shop.

Wat kun je verwachten?

In de opleiding Associate degree Ondernemerschap en Retail Management ga je op een praktijkgerichte manier aan de slag met onder meer retailmanagement, retailmarketing en (online) winkelbeheer. Je leert deze werkzaamheden op HBO-niveau uit te voeren. Zo kun je op hoog niveau meedenken over het managen van een winkel en het inspelen op de klantbehoeften. Je leert proactief een manager van een marketing of salesafdeling te ondersteunen. Zo ben je direct van meerwaarde voor een midden- of kleinbedrijf.

De opleiding wordt verzorgd door ervaren docenten en trainers die zelf actief zijn in de praktijk. Tijdens inspirerende bijeenkomsten ga je in kleine groepen aan de slag met opdrachten en cases, die je direct kunt koppelen aan je eigen werkomgeving, waar je ook stage zult lopen. Afsluitend ga je afstuderen. Doordat de opleiding is opgebouwd in modules, kun je deze flexibel indelen.

Waarom kiezen voor de Associate degree Ondernemerschap en Retail Management?

Met een Associate degree (Ad) behaal je een wettelijk erkend HBO-getuigschrift. Deze HBO-opleiding is naast de HBO Bachelor en HBO Master een formele opleiding volgens de Wet op het hoger onderwijs en wetenschappelijk onderzoek (WHW) en dus een waardevolle aanvulling op je cv.

De door de NVAO geaccrediteerde HBO Associate degree Ondernemerschap en Retail Management biedt je de mogelijkheid om in korte tijd een opleiding te volgen en tegelijkertijd praktijkervaring op te doen. Hierbij ga je gemiddeld 1 dag per week naar school en 4 dagen naar je werk, waardoor je wat je geleerd hebt direct kunt koppelen aan je eigen werk. Door deze unieke opleidingsopzet en omdat je in het bezit bent van een MBO 4 diploma, plannen we de opleiding in 1.5 jaar. Dit is in plaats van de nominale duur van 2 jaar.

Je rondt de opleiding af met een HBO-getuigschrift én een baan. Met je Ad-diploma kun je gaan werken, er zijn veel HBO-functies die je kan en mag gaan uitoefenen. Ook kun je eventueel doorstromen naar een HBO-bachelor opleiding. In dat geval krijg je alle onderdelen vrijgesteld die je in de Ad hebt gedaan.

Voor wie is deze opleiding?

Deze opleiding is speciaal voor jongeren tussen de 18 en 23 jaar die hun MBO 4-diploma hebben en nu hun HBO Ad willen halen, maar daarnaast ook willen werken. Ad Academy werkt hiervoor veel samen met ROC’s. Zo zorgen we voor een soepele overstap van MBO naar HBO.

Baangarantie vanaf de start van je opleiding en baanbemiddeling na de opleiding

Wij zijn zo overtuigd van de kwaliteit van opleidingen, dat we je baangarantie geven. Heb jij nog geen baan die aansluit bij deze studie? Door de samenwerking met onze partner TempoTeam zorgen we er gegarandeerd voor dat je tijdens de opleiding een baan hebt. Samen met jou gaan we op zoek naar de beste match. Zo kun je al tijdens je opleiding relevante werkervaring opdoen. Ook tijdens de rest van je carrière staan wij voor je klaar om je te helpen met het vinden van een baan.

Meteen werken aan je toekomst

We bereiden je perfect voor op je start op de arbeidsmarkt. Die voorbereiding is in handen van je carrièrecoach. Je coach gaat al vanaf het allereerste moment met jou aan de slag. Je krijgt praktijkgerichte workshops over, bijvoorbeeld, hoe je een cv opstelt en hoe je je kunt voorbereiden op een sollicitatiegesprek. Je eigen coach heeft op al je vragen een helder antwoord. Bijvoorbeeld over de ontwikkelingen op de arbeidsmarkt, maar ook over je eigen mogelijkheden.

De voordelen op een rij

•    In 1,5 jaar het officieel erkende getuigschrift ‘HBO Associate degree Ondernemerschap & Retail Management’ van Hogeschool NCOI
•    Baangarantie gelijk vanaf de start van je opleiding
•    Baanbemiddeling voor de rest van je carrière
•    Per week 1 dag naar school en 4 dagen werken
•    Je betaalt de opleiding uit je inkomen
•    Direct bouwen aan je carrière en continue carrièrecoaching

Overzicht studieprogramma

De opleiding HBO Associate degree Ondernemerschap en Retail Management bestaat uit 120 studiepunten (EC). De opleiding bestaat uit verschillende modules die jou helpen dit vakgebied helemaal te begrijpen.

Overzicht modules 
Ondernemerschap en Retail Management
Aantal EC
Marketingmanagement 8
Retailmanagement 8
Bedrijfseconomische aspecten 8
Management en organisatie 8
Ondernemen en ondernemerschap 8
Praktische vaardigheden en integrale opdracht 20
Marktanalyse en koopgedrag 8
Retailmarketing 8
Commerciële vaardigheden 8
Keuzeprogramma 24
Praktijkprogramma:
Loopbaancoaching en bedrijfsbezoeken
6
Afstudeeropdracht 6
Totaal 120

Let's meet!

Meer weten over de Ad Academy? Kom dan naar een van onze open avonden. We vertellen je alles over ons unieke leerwerktraject, het volgen van de losse module, carrièrecoaching en baanbemiddeling.

Aanmelden

Meer informatie?

Wil je alle informatie over het volgen van deze opleiding overzichtelijk bij elkaar hebben staan, zodat je het op je gemak goed door kunt lezen? Vraag dan de brochure aan.

Meer informatie aanvragen