AD Academy_header-HBO AD Officemanagement specialisatie

HBO Associate degree Officemanagement specialisatie HR-supportprofessional

Ben jij tussen de 18 en 23 jaar oud en klaar om jezelf onmisbaar te maken in het bedrijfsleven? Met deze specialisatie van de HBO Associate degree Officemanagement ontwikkel je je tot HR-supportprofessional. Je maakt je alle kennis en vaardigheden eigen waar een moderne supportprofessional over moet beschikken, zoals inzicht in de organisatie en zakelijke correspondentie. Je krijgt bovendien inzicht in organisatiegedrag en effectief personeelsmanagement waardoor je precies weet wat er speelt binnen de organisatie en hoe je mensen tot hun recht kunt laten komen in hun functie. Zo vervul je een verbindende rol binnen jouw organisatie.

Wat kun je verwachten?

In de opleiding Associate degree Officemanagement specialisatie HR-supportprofessional ga je op een praktijkgerichte manier aan de slag met onder meer Next supportmanagement, organisatiegedrag en eventmanagement. Je leert deze werkzaamheden op HBO-niveau uit te voeren. Zo kun je zelfs de meest ingewikkelde klussen aan en kun je op hoog niveau meedenken met het management en de klanten. Je leert proactief een manager of afdeling te ondersteunen. Zo ben je direct van meerwaarde voor iedere organisatie.

De opleiding wordt verzorgd door ervaren docenten en trainers die zelf actief zijn in de praktijk. Tijdens inspirerende bijeenkomsten ga je in kleine groepen aan de slag met opdrachten en cases, die je direct kunt koppelen aan je eigen werkomgeving, waar je ook stage zult lopen. Afsluitend ga je afstuderen. Doordat de opleiding is opgebouwd uit modules, kun je deze flexibel indelen.

Waarom kiezen voor de Associate degree Officemanagement specialisatie HR-supportprofessional?

Met een Associate degree (Ad) behaal je een wettelijk erkend HBO-getuigschrift. Deze HBO-opleiding is naast de HBO Bachelor en HBO Master een formele opleiding volgens de Wet op het hoger onderwijs en wetenschappelijk onderzoek (WHW) en dus een waardevolle aanvulling op je cv. 

De door de NVAO geaccrediteerde HBO Associate degree Officemanagement specialisatie HR-supportprofessional biedt je de mogelijkheid om in korte tijd een opleiding te volgen en tegelijkertijd praktijkervaring op te doen. Hierbij ga je gemiddeld 1 dag per week naar school en 4 dagen naar je werk, waardoor je wat je geleerd hebt direct kunt koppelen aan je eigen werk. Door deze unieke opleidingsopzet en omdat je in het bezit bent van een MBO-diploma niveau 4, plannen we de opleiding in 1,5 jaar. Dit is in plaats van de nominale duur van 2 jaar.

Je rondt de opleiding af met een Ad-getuigschrift én een baan. Met je Ad-diploma kun je gaan werken, er zijn veel HBO-functies die je kan en mag gaan uitoefenen. Ook kun je eventueel doorstromen naar een HBO Bacheloropleiding. In dat geval krijg je alle onderdelen vrijgesteld die je in de Ad hebt gedaan.

Na deze Ad-opleiding kun je bijvoorbeeld gaan werken als eventmanager, PA, projectcoördinator, executive assistant, officemanager, management assistant, HR-adviseur, personeelsmanager, teamleider backoffice of frontoffice of HR supportprofessional.

Voor wie is deze opleiding?

Deze opleiding is speciaal voor jongeren tussen de 18 en 23 jaar die hun MBO 4-diploma hebben en nu hun HBO Ad willen halen, maar daarnaast ook willen werken. Ad Academy werkt hiervoor veel samen met ROC’s. Zo zorgen we voor een soepele overstap van MBO naar HBO.

Baangarantie voor, tijdens en na je opleiding

Wij zijn zo overtuigd van de kwaliteit van opleidingen, dat we een baangarantie geven. Heb jij nog geen baan die aansluit bij deze studie? Dan helpen we jou om een baan te vinden. Door de samenwerking met onze partner TempoTeam zorgen we er gegarandeerd voor dat je tijdens de opleiding een baan hebt. Samen met jou gaan we op zoek naar de beste match. Zo kun je al tijdens je opleiding relevante werkervaring opdoen.

Ook tijdens de rest van je carrière staan wij voor je klaar om je te helpen met het vinden van een baan. Direct na je opleiding krijg je zelfs weer baangarantie: als je je diploma met succes behaalt en voldoet aan de overige voorwaarden, dan zorgen wij ervoor dat je na je opleiding relevante werkervaring kunt opdoen. Ideaal als je nieuw bent in het vakgebied! Onze medewerkers vertellen je graag meer over deze unieke mogelijkheid. 

Meteen werken aan je toekomst

We bereiden je perfect voor op je start op de arbeidsmarkt. Die voorbereiding is in handen van je carrièrecoach. Je coach gaat al vanaf het allereerste moment met jou aan de slag. Je krijgt praktijkgerichte workshops over, bijvoorbeeld, hoe je een cv opstelt en hoe je je kunt voorbereiden op een sollicitatiegesprek. Je eigen coach heeft op al je vragen een helder antwoord. Bijvoorbeeld over de ontwikkelingen op de arbeidsmarkt, maar ook over je eigen mogelijkheden. 

De voordelen op een rij

  • In 1,5 jaar het officieel erkende getuigschrift 'HBO Associate degree Officemanagement specialisatie HR-supportprofessional’ van Hogeschool Schoevers
  • Baangarantie voor, tijdens en na je opleiding
  • Per week 1 dag naar school en 4 dagen werken
  • Je betaalt de opleiding uit je inkomen
  • Direct toegang tot het netwerk van Schoevers Professionals
  • Direct bouwen aan je carrière en continue carrièrecoaching

Overzicht studieprogramma

Officemanagement specialisatie HR-supportprofessional bestaat uit 120 studiepunten (EC). De opleiding bestaat uit verschillende modules die jou helpen dit vakgebied helemaal te begrijpen.

Overzicht modules Officemanagement
Specialisatie HR
Aantal EC
Management en organisatie 8
Klantgerichte communicatie en presentatie 8
Zakelijk schrijven 8
Business English II 8
Vaardigheden Managementsupport 8
Praktische vaardigheden en integrale opdracht 20
Arbeidsrecht en verzuim 8
Effectief personeelsmanagement 8
Eventmanagement 8
Advanced English 8
Gedrag in organisaties 8
Projectmanagement 8
Praktijkprogramma:
Loopbaancoaching en bedrijfsbezoeken
6
Afstudeeropdracht 6
Totaal 120

Let's meet!

Meer weten over de Ad Academy? Kom dan naar een van onze open avonden. We vertellen je alles over ons unieke leer-werktraject, het volgen van een losse module, carrièrecoaching en baanbemiddeling.

Aanmelden

Meer informatie?

Wil je alle informatie over het volgen van deze opleiding overzichtelijk bij elkaar hebben staan, zodat je het op je gemak goed door kunt lezen? Vraag dan de brochure aan.

Meer informatie aanvragen