AD Academy_header-HBO AD Officemanagement

HBO Associate Degree Officemanagement

Ben jij tussen de 18 en 24 jaar, heb jij een MBO-diploma niveau 4 op zak, ben je toe aan the next level en zie jij een combinatie van werken en leren wel zitten? Met de HBO Associate degree Officemanagement ontwikkel je je tot breed georiënteerde organisatieprofessional. Ben jij graag die gewaardeerde spin in het web, denk je altijd in oplossingen en heb je oog voor detail? Dan is deze opleiding echt iets voor jou. Je leert plannen, organiseren en coördineren als nooit tevoren en bent straks een onmisbare schakel voor het management en vele andere collega’s.

Na deze Ad-opleiding gaat er een wereld voor je open. Zo kun je bijvoorbeeld aan de slag als eventmanager, projectcoördinator, PA, officemanager, management assistant, projectmanager of teamleider back-/frontoffice. Zie je het al voor je?

Alvast in het kort

  • In 1,5 jaar het officieel erkende getuigschrift 'HBO Associate degree Officemanagement’ van Hogeschool Schoevers
  • Baangarantie voor, tijdens én na je opleiding
  • Per week 1 dag naar school en 4 dagen werken
  • Je betaalt de opleiding uit je inkomen
  • Altijd toegang tot het netwerk van Schoevers Professionals
  • Direct bouwen aan je carrière en continue carrièrecoaching
  • Een uitdagende baan met doorgroeimogelijkheden

Wat kun je verwachten?

De opleiding Associate degree Officemanagement bestaat uit aansprekende, praktijkgerichte vakken. Denk aan Next supportmanagement, organisatiegedrag en eventmanagement. Je ontwikkelt alle benodigde skills op HBO-niveau, zodat je straks ook de complexere klussen goed aankunt en op hoog niveau kunt meedenken met management en klanten. Je leert bovendien hoe je proactief jouw manager of een afdeling ondersteunt. Zo ben je snel van grote meerwaarde voor de organisatie waar je komt te werken.

De opleiding wordt verzorgd door enthousiaste docenten en trainers die veel ervaring hebben in het vakgebied. Tijdens inspirerende bijeenkomsten ga je in kleine groepen aan de slag met opdrachten en cases, die je direct kunt koppelen aan je eigen werkomgeving. Omdat je al over een geschikte werkplek beschikt, hoef je geen stageplek meer te zoeken. Het leren en werken wordt optimaal gecombineerd. De opleiding is opgebouwd uit modules, waardoor het mogelijk is om op verschillende momenten in het jaar te starten.

Waarom kiezen voor de Associate degree?

Met een Associate degree (Ad) behaal je een wettelijk erkend HBO-getuigschrift. Deze opleiding is naast de Bachelor en Master een formele opleiding volgens de Wet op het hoger onderwijs en wetenschappelijk onderzoek (WHW) en dus een waardevolle aanvulling op je cv.

Onze geaccrediteerde HBO Associate degree Officemanagement biedt je de mogelijkheid om in korte tijd een opleiding te volgen en tegelijkertijd praktijkervaring op te doen. Hierbij ga je gemiddeld 1 dag per week naar school en 4 dagen naar je werk, waardoor je hetgeen je geleerd hebt direct kunt koppelen aan je eigen werk. Door onze unieke opleidingsopzet en omdat je (als het goed is) in het bezit bent van een MBO-diploma niveau 4, doorloop jij de opleiding in 1,5 jaar in plaats van 2 jaar.

Je rondt de opleiding af met een HBO-getuigschrift én een baan. Met je Ad-diploma zijn er veel mooie HBO-functies die op jou wachten. Ook kun je eventueel doorstromen naar een HBO Bacheloropleiding bij Hogeschool Schoevers. In dat geval krijg je alle onderdelen vrijgesteld die je in de Ad hebt behaald.

Voor wie is deze opleiding?

Als jij tussen de 18 en 24 jaar bent, een MBO 4-diploma op zak hebt, toe bent aan het HBO Ad-niveau en ondertussen graag wil werken, dan is deze opleiding de juiste keuze voor jou. Maak het verschil in het bedrijfsleven! Samen halen we het maximale uit jouw talenten en ambities. Ad Academy werkt nauw samen met verschillende MBO-instellingen. Zo zorgen we voor een soepele overstap van MBO naar HBO. Ook hebben we partners in baanbemiddeling en carrièrecoaching, zodat we jou gegarandeerd goed op weg kunnen helpen.

Baangarantie voor, tijdens én na je opleiding

Wij zijn zo overtuigd van de kwaliteit van onze opleidingen, dat we jou een baangarantie geven. Dus heb jij nog geen baan die aansluit bij deze studie? Door onze samenwerking met partner TempoTeam hebben we dat snel geregeld. Samen met jou gaan we op zoek naar de beste match. Zo kun je al tijdens je opleiding relevante werkervaring opdoen.

Het wordt nog mooier. Direct na je opleiding bieden we jou wederom baangarantie. Bij het behalen van jouw Ad-diploma (en als je voldoet aan de overige voorwaarden) regelen wij een leuke passende baan voor je. Ideaal als je nieuw bent in het vakgebied! Ook tijdens de rest van je carrière staan wij altijd voor je klaar om je te helpen met het vinden van een (nieuwe) baan. Onze medewerkers vertellen je graag meer over deze unieke garantie. 

Eigen carrièrecoach

De toekomst is van jou! Een goede start op de arbeidsmarkt is het halve werk. Daarom krijg je bij onze opleidingen een gratis carrièrecoach. Direct bij de start maak je kennis met elkaar en stellen jullie een plan op. Je kunt via je coach ook allerlei carrièregerichte workshops volgen, bijvoorbeeld over hoe je een cv opstelt en hoe je je kunt voorbereiden op een sollicitatiegesprek. Heb je gedurende de opleiding vragen over belangrijke keuzes of je eigen ontwikkeling? Je coach staat altijd voor je klaar.

Overzicht studieprogramma

De opleiding HBO Officemanagement bestaat uit 120 studiepunten (EC). De opleiding bestaat uit verschillende modules die jou helpen dit vakgebied helemaal te begrijpen.

Overzicht modules Officemanagement
Aantal EC
Management en organisatie 8
Klantgerichte communicatie en presentatie 8
Zakelijk schrijven 8
Business English 8
Vaardigheden Managementsupport 8
Praktische vaardigheden en integrale opdracht 20
Eventmanagement 8
Marketingcommunicatie 8
Gedrag in organisaties 8
Business English II 8
Next Supportmanagement 8
Projectmanagement 8
Praktijkprogramma:
Loopbaancoaching en bedrijfsbezoeken
6
Afstudeeropdracht 6
Totaal 120

Let's meet!

Meer weten over de Ad Academy? Kom dan naar een van onze open avonden. We vertellen je alles over ons unieke leer-werktraject, het volgen van een losse module, carrièrecoaching en baanbemiddeling.

Aanmelden

Meer informatie?

Wil je alle informatie over het volgen van deze opleiding overzichtelijk bij elkaar hebben staan, zodat je het op je gemak goed door kunt lezen? Vraag dan onze brochure aan.

Onze deskundige opleidingsadviseurs zijn ook telefonisch bereikbaar. Van maandag t/m donderdag van 08:00 tot 18:00 en op vrijdag van 08:00 tot 17:00. Bel naar 035-7506103 of mail naar info@adacademy.nl voor al je vragen, we denken graag met je mee.