AD Academy_header-HBO AD Management in de Zorg

HBO Associate degree Management in de zorg

Ben jij tussen de 18 en 23, heb jij affiniteit binnen de zorg en ambieer jij een managementpositie? Dan is de HBO Associate degree Management in de Zorg de opleiding voor jou. Het effectief managen van de zorg is sinds de opkomst van de coronacrisis belangrijker dan ooit. Binnen de zorgsector gaan de veranderingen razendsnel. Je leert hoe je met slimme innovaties en beslissingen je cliënten en patiënten zo goed mogelijk van dienst kunt zijn. Ook ontwikkel je je eigen visie op leiderschap en management. 

Deze opleiding biedt praktische handvatten om succesvol te gaan werken als afdelingshoofd, teamleider of zorgcoördinator binnen een zorg- of welzijnsorganisatie.

Wat kun je verwachten?

In de opleiding Associate degree Management in de Zorg ga je in op specifieke managementvraagstukken in de zorg, verandermanagement, maar ook in organisatiegedrag en kwaliteitsmanagement in de zorg. Je leert deze werkzaamheden op HBO-niveau uit te voeren. Zo kun je op hoog niveau meedenken met het management over zorgprocessen. Je leert proactief een manager en zorginstelling te ondersteunen. Zo ben je direct van meerwaarde voor iedere zorgorganisatie.

De opleiding wordt verzorgd door ervaren docenten en trainers die zelf actief zijn in de praktijk. Tijdens inspirerende bijeenkomsten ga je in kleine groepen aan de slag met opdrachten en cases, die je direct kunt koppelen aan je eigen werkomgeving, waar je ook stage zult lopen. Afsluitend ga je afstuderen. Doordat de opleiding is opgebouwd in modules, kun je deze flexibel indelen.

Waarom kiezen voor de Associate degree Management in de Zorg?

Met een Associate degree (Ad) behaal je een wettelijk erkend HBO-getuigschrift. Deze HBO-opleiding is naast de HBO Bachelor en HBO Master een formele opleiding volgens de Wet op het hoger onderwijs en wetenschappelijk onderzoek (WHW) en dus een waardevolle aanvulling op je cv.

De door de NVAO geaccrediteerde HBO Associate degree Management in de Zorg biedt je de mogelijkheid om in korte tijd een opleiding te volgen en tegelijkertijd praktijkervaring op te doen. Hierbij ga je gemiddeld 1 dag per week naar school en 4 dagen naar je werk, waardoor je wat je geleerd hebt direct kunt koppelen aan je eigen werk. Door deze unieke opleidingsopzet en omdat je in het bezit bent van een MBO 4 diploma, plannen we de opleiding in 1.5 jaar. Dit is in plaats van de nominale duur van 2 jaar. 

Je rondt de opleiding af met een HBO-getuigschrift én een baan. Met je Ad-diploma kun je gaan werken, er zijn veel HBO-functies die je kan en mag gaan uitoefenen. Ook kun je eventueel doorstromen naar een HBO-bachelor opleiding. In dat geval krijg je alle onderdelen vrijgesteld die je in de Ad hebt gedaan.

Voor wie is deze opleiding?

Deze opleiding is speciaal voor jongeren tussen de 18 en 23 jaar die hun MBO 4-diploma hebben en nu hun HBO Ad willen halen, maar daarnaast ook willen werken. Ad Academy werkt hiervoor veel samen met ROC’s. Zo zorgen we voor een soepele overstap van MBO naar HBO.

Baangarantie vanaf de start van je opleiding en baanbemiddeling na de opleiding

Wij zijn zo overtuigd van de kwaliteit van opleidingen, dat we je baangarantie geven. Heb jij nog geen baan die aansluit bij deze studie? Door de samenwerking met onze partner TempoTeam zorgen we er gegarandeerd voor dat je tijdens de opleiding een baan hebt. Samen met jou gaan we op zoek naar de beste match. Zo kun je al tijdens je opleiding relevante werkervaring opdoen. Ook tijdens de rest van je carrière staan wij voor je klaar om je te helpen met het vinden van een baan.

Meteen werken aan je toekomst

We bereiden je perfect voor op je start op de arbeidsmarkt. Die voorbereiding is in handen van je carrièrecoach. Je coach gaat al vanaf het allereerste moment met jou aan de slag. Je krijgt praktijkgerichte workshops over, bijvoorbeeld, hoe je een cv opstelt en hoe je je kunt voorbereiden op een sollicitatiegesprek. Je eigen coach heeft op al je vragen een helder antwoord. Bijvoorbeeld over de ontwikkelingen op de arbeidsmarkt, maar ook over je eigen mogelijkheden.

De voordelen op een rij

•    In 1,5 jaar het officieel erkende getuigschrift ‘HBO Associate degree Management in de Zorg’ van Hogeschool NCOI
•    Baangarantie gelijk vanaf de start van je opleiding
•    Baanbemiddeling voor de rest van je carrière
•    Per week 1 dag naar school en 4 dagen werken
•    Je betaalt de opleiding uit je inkomen
•    Direct bouwen aan je carrière en continue carrièrecoaching

Overzicht studieprogramma

De opleiding HBO Associate degree Management in de Zorg bestaat uit 120 studiepunten (EC). De opleiding bestaat uit verschillende modules die jou helpen dit vakgebied helemaal te begrijpen. 

Overzicht modules Management in de zorg
Fase 1
Aantal EC
Management in de zorg 8
Kwaliteits- en procesmanagement in de zorg 8
HR-management 8
Financieel management voor zorg en welzijn 8
Managementvaardigheden 8
Zorgmanagement in de praktijk 8
Integrale opdracht 6
Praktijkprogramma 6
Totaal 60

 

Overzicht modules Management in de zorg
Fase 2
Aantal EC
Marktwerking in zorg en welzijn 8
Organisatieverandering, personeel en begeleiding 12
Verandering, management en organisatie 12
Gedrag in organisaties 8
Effectief communiceren en beïnvloeden 8
Praktijkprogramma 6
Ad-afstudeeropdracht 6
Totaal 60

Let's meet!

Meer weten over de Ad Academy? Kom dan naar een van onze open avonden. We vertellen je alles over ons unieke leerwerktraject, het volgen van de losse module, carrièrecoaching en baanbemiddeling.

Aanmelden

Meer informatie?

Wil je alle informatie over het volgen van deze opleiding overzichtelijk bij elkaar hebben staan, zodat je het op je gemak goed door kunt lezen? Vraag dan de brochure aan.

Meer informatie aanvragen