AD Academy_header-HBO AD Management

HBO Associate degree Management

Wil jij leren met welke bedrijfskundige aspecten grote en kleine bedrijven te maken hebben? Dan is deze praktijkgerichte en erkende versnelde Associate degree Management iets voor jou. Je kunt met jouw Ad-getuigschrift meteen aan de slag op HBO-niveau of naadloos verder studeren in de Bachelor Bedrijfskunde.

In de versnelde HBO Associate degree Management leer je allerlei operationele en tactische vaardigheden. Je gaat op HBO-niveau aan de slag met finance, marketing, HR en processen. Maar ook het gedrag in organisaties, management en leidinggeven komen aan bod. Je ontdekt aan de hand van modules zoals Procesmanagement, Marketingmanagement en Effectief leidinggeven hoe je met al deze aspecten omgaat. Weet je dus nog niet precies wat je wil worden of op welke afdeling je wil werken? Dan is deze brede opleiding precies wat jij nodig hebt.

Alvast in het kort

 • In anderhalf jaar een officieel erkend getuigschrift 'HBO Associate degree Management’ van Hogeschool ISBW;
 • Baangarantie tijdens je opleiding met hulp van Tempo-Team;
 • Per week een dag naar school en vier dagen werken;
 • Je betaalt de opleiding uit je inkomen;
 • Direct bouwen aan je carrière mét carrièrecoaching;
 • Als je wilt, kun je hierna doorstromen naar de HBO Bachelor Bedrijfskunde.

De Associate degree Management is iets voor jou als:

 • Je op zoek bent naar een brede opleiding omdat je nog niet precies weet wat je wil worden of op welke afdeling je aan de slag wilt;
 • Je een echte aanpakker bent;
 • Je voorbereid wilt worden op een leidinggevende functie;
 • Je een brede basis zoekt om de verbinding tussen bedrijfsprocessen te kunnen leggen;
 • Je zoekt naar een verbindende rol, om zo meer voor jouw organisatie, klanten en de maatschappij te betekenen.

Waarom kiezen voor de Associate degree?

Met een Associate degree (Ad) behaal je een wettelijk erkend HBO-getuigschrift. Deze opleiding is naast een Bachelor en Master een formele opleiding volgens de Wet op het hoger onderwijs en wetenschappelijk onderzoek (WHW) en dus een waardevolle aanvulling op je cv.

Onze geaccrediteerde HBO Associate degree Management biedt je de mogelijkheid om in korte tijd een opleiding te volgen en tegelijkertijd praktijkervaring op te doen. Hierbij ga je gemiddeld 1 dag per week naar school en 4 dagen naar je werk, waardoor je hetgeen je geleerd hebt direct kunt koppelen aan je eigen werk. Door onze unieke opleidingsopzet en omdat je (als het goed is) in het bezit bent van een MBO-diploma niveau 4, doorloop jij de opleiding in 1,5 jaar in plaats van 2 jaar.

Met je Ad-diploma zijn er veel mooie HBO-functies die op jou wachten. Ook kun je eventueel doorstromen naar de HBO Bachelor Bedrijfskunde van Hogeschool ISBW. In dat geval krijg je alle onderdelen vrijgesteld die je in de Ad hebt behaald.

Voor wie is deze opleiding?

Als jij tussen de 18 en 24 jaar bent, een MBO 4-diploma op zak hebt, toe bent aan het HBO Ad-niveau en ondertussen graag wil werken, dan is deze opleiding de juiste keuze voor jou. Maak het verschil in het bedrijfsleven! Samen halen we het maximale uit jouw talenten en ambities. Ad Academy werkt nauw samen met verschillende MBO-instellingen. Zo zorgen we voor een soepele overstap van MBO naar HBO. Ook hebben we partners in baanbemiddeling en carrièrecoaching, zodat we jou gegarandeerd goed op weg kunnen helpen.

  Overzicht studieprogramma

  De opleiding HBO Associate degree Management bestaat uit 120 studiepunten (EC). De opleiding bestaat uit verschillende modules die jou helpen dit vakgebied helemaal te begrijpen. 

  Overzicht modules Management
  Aantal EC
  Management en organisatie 8
  Financieel management 8
  Procesmanagement 8
  Marketingmanagement 8
  HBO Training Persoonlijke Effectiviteit en Communicatie 8
  Praktische vaardigheden en integrale opdracht 20
  Business Performance Management 8
  Effectief leidinggeven 8
  Gedrag in organisaties 8
  Plannen en organiseren  8
  HR-tools voor managers 8
  HBO Training Professioneel Adviseren en Beïnvloeden 8

  Praktijkprogramma:
  Bedrijfsbezoeken en loopbaancoaching

  6
  Afstudeeropdracht 6
  Totaal 120

  Unieke baanbemiddeling

  Heb jij nog geen baan die aansluit bij deze studie? Dan helpt onze partner Tempo-Team jou om een baan te vinden, samen met jou gaan zij op zoek naar de beste match. Lijkt het je juist leuk om verschillende afdelingen te ervaren gedurende je Ad-opleiding? Verken via Tempo-Team de mogelijkheden van een traineeship waarbij je in anderhalf jaar tijd op drie verschillende afdelingen werkt. Zo ontdek je meerdere onderdelen en kom je erachter wat het beste bij jou past.

  Kom erachter waar jouw talenten liggen

  Heb je totaal geen idee welke kant je op wilt? Onze partner Tempo-Team staat voor je klaar met een waardevolle drijfverentest of competentietest. Zo krijgen we een beter beeld van waar jouw talenten liggen en welke kant je op zou willen.

  Eigen carrièrecoach

  De toekomst is van jou! Een goede start op de arbeidsmarkt is het halve werk. Daarom krijg je bij onze opleidingen een eigen carrièrecoach. Direct bij de start maak je kennis met elkaar en stellen jullie een plan op. Je kunt via je coach ook allerlei carrièregerichte workshops volgen. Bijvoorbeeld over hoe je een cv opstelt en hoe je je kunt voorbereiden op een sollicitatiegesprek. Heb je tijdens de opleiding vragen over belangrijke keuzes of je eigen ontwikkeling? Jouw coach staat altijd voor je klaar!

  Let's meet!

  Meer weten over de Ad Academy? Kom dan naar een van onze open avonden. We vertellen je alles over ons unieke leerwerktraject, het volgen van de losse module, carrièrecoaching en baanbemiddeling.

  Aanmelden

  Meer informatie?

  Wil je alle informatie over het volgen van deze opleiding overzichtelijk bij elkaar hebben staan, zodat je het op je gemak goed door kunt lezen? Vraag dan onze brochure aan.

  Onze deskundige opleidingsadviseurs zijn ook telefonisch bereikbaar. Van maandag t/m donderdag van 08:00 tot 18:00 en op vrijdag van 08:00 tot 17:00. Bel naar 035-7506103 of mail naar info@adacademy.nl voor al je vragen, we denken graag met je mee.