AD Academy_header-HBO AD Human Resource Management

HBO Associate degree Human Resource Management

Wil jij je inzetten voor het werkplezier van medewerkers? En ervoor zorgen dat ze zichzelf kunnen ontwikkelen, hun talenten kunnen benutten en dat de organisatie als geheel zo optimaal mogelijk functioneert? Kies dan voor een Associate degree op het gebied van Human Resource Management. Met deze opleiding speciaal voor jongeren tussen de 18 en 23 jaar ontdek je hoe je de juiste persoon voor de juiste functie herkent.

Wat kun je verwachten?

In de opleiding Associate degree Human Resource Management ga je op een praktijkgerichte manier aan de slag met onder meer recruitment en personeelsplanning, talentontwikkeling en HRD, Arbeidsrecht en HR administratie. Je leert deze werkzaamheden op HBO-niveau uit te voeren. Zo kun je zelfs de meest ingewikkelde klussen aan en kun je op hoog niveau meedenken over het personeelsbeleid. Zo ondersteun je proactief de HR-manager van een organisatie of ben je als professional actief binnen een recruitmentbureau. Zo ben je direct van meerwaarde voor iedere organisatie.

De opleiding wordt verzorgd door ervaren docenten en trainers die zelf actief zijn in de praktijk. Tijdens inspirerende bijeenkomsten ga je in kleine groepen aan de slag met opdrachten en cases, die je direct kunt koppelen aan je eigen werkomgeving, waar je ook stage zult lopen. Afsluitend ga je afstuderen. Doordat de opleiding is opgebouwd in modules, kun je deze flexibel indelen.

Waarom kiezen voor de Associate degree Human Resource Management?

Met een Associate degree (Ad) behaal je een wettelijk erkend HBO-getuigschrift. Deze HBO-opleiding is naast de HBO Bachelor en HBO Master een formele opleiding volgens de Wet op het hoger onderwijs en wetenschappelijk onderzoek (WHW) en dus een waardevolle aanvulling op je cv.

De door de NVAO geaccrediteerde HBO Associate degree Human Resource Management biedt je de mogelijkheid om in korte tijd een opleiding te volgen en tegelijkertijd praktijkervaring op te doen. Hierbij ga je gemiddeld 1 dag per week naar school en 4 dagen naar je werk, waardoor je wat je geleerd hebt direct kunt koppelen aan je eigen werk. Door deze unieke opleidingsopzet en omdat je in het bezit bent van een MBO 4 diploma, plannen we de opleiding in 1.5 jaar. Dit is in plaats van de nominale duur van 2 jaar.

Je rondt de opleiding af met een HBO-getuigschrift én een baan. Met je Ad-diploma kun je gaan werken, er zijn veel HBO-functies die je kan en mag gaan uitoefenen. Ook kun je eventueel doorstromen naar een HBO Bachelor. In dat geval krijg je alle onderdelen vrijgesteld die je in de Ad hebt gedaan.

Functies die je na je Ad kunt vervullen zijn bijvoorbeeld: personeelsadviseur, personeelsfunctionaris, recruiter, intercedent of HR-medewerker.

Voor wie is deze opleiding?

Deze opleiding is speciaal voor jongeren tussen de 18 en 23 jaar die hun MBO 4-diploma hebben en nu hun HBO Ad willen halen, maar daarnaast ook willen werken. Ad Academy werkt hiervoor veel samen met ROC’s. Zo zorgen we voor een soepele overstap van MBO naar HBO.

Baangarantie vanaf de start van je opleiding en baanbemiddeling na de opleiding

Wij zijn zo overtuigd van de kwaliteit van opleidingen, dat we je baangarantie geven. Heb jij nog geen baan die aansluit bij deze studie? Door de samenwerking met onze partner TempoTeam zorgen we er gegarandeerd voor dat je tijdens de opleiding een baan hebt. Samen met jou gaan we op zoek naar de beste match. Zo kun je al tijdens je opleiding relevante werkervaring opdoen. Ook tijdens de rest van je carrière staan wij voor je klaar om je te helpen met het vinden van een baan.

Meteen werken aan je toekomst

We bereiden je perfect voor op je start op de arbeidsmarkt. Die voorbereiding is in handen van je carrièrecoach. Je coach gaat al vanaf het allereerste moment met jou aan de slag. Je krijgt praktijkgerichte workshops over, bijvoorbeeld, hoe je een cv opstelt en hoe je je kunt voorbereiden op een sollicitatiegesprek. Je eigen coach heeft op al je vragen een helder antwoord. Bijvoorbeeld over de ontwikkelingen op de arbeidsmarkt, maar ook over je eigen mogelijkheden.

De voordelen op een rij

•    In 1,5 jaar het officieel erkende getuigschrift 'HBO Associate degree Human Resource Management' van Hogeschool NCOI
•    Baangarantie gelijk vanaf de start van je opleiding
•    Baanbemiddeling voor de rest van je carrière
•    Per week 1 dag naar school en 4 dagen werken
•    Je betaalt de opleiding uit je inkomen
•    Direct bouwen aan je carrière en continue carrièrecoaching

Overzicht studieprogramma

De opleiding HBO Associate degree Human Resource Management bestaat uit 120 studiepunten (EC). De opleiding bestaat uit verschillende modules die jou helpen dit vakgebied helemaal te begrijpen. 

Overzicht modules Human Resource Management
Aantal EC
Management en organisatie 8
HRM 8
Arbeidsrecht 8
Recruitment en personeelsplanning 8
Gespreksvaardigheden voor managers/leidinggevenden 8
Praktische vaardigheden en integrale opdracht 20
Talentontwikkeling en HRD 8
Effectief communiceren en beïnvloeden 8
Gedrag in organisaties 8
Keuzeprogramma 24
Praktijkprogramma:
Loopbaancoaching en bedrijfsbezoeken
6
Afstudeeropdracht 6
Totaal 120

Let's meet!

Meer weten over de Ad Academy? Kom dan naar een van onze open avonden. We vertellen je alles over ons unieke leerwerktraject, het volgen van de losse module, carrièrecoaching en baanbemiddeling.

Aanmelden

Meer informatie?

Wil je alle informatie over het volgen van deze opleiding overzichtelijk bij elkaar hebben staan, zodat je het op je gemak goed door kunt lezen? Vraag dan de brochure aan.

Meer informatie aanvragen