Ad Academy_nieuwsbericht_Merel_1920x640

Merel over de versnelde HBO Ad

Daarom koos Merel voor de versnelde HBO Associate degree

Merel is Personal Assistant en volgt daarnaast één dag per week de versnelde HBO Associate degree Officemanagement. Waarom koos ze hiervoor? En hoe is het om te leren en te werken tegelijk? Merel vertelt.

Veel kansen

Vroeger had Merel wat meer moeite met leren dan de gemiddelde leerling uit haar klas, vertelt ze. “Maar ik ben altijd blijven leren. Uiteindelijk heb ik voor de MBO-opleiding tot managementassistent gekozen. Ik dacht, dit is een goede basis, hier kan ik veel kanten mee op.”
 
Merel koos voor deze HBO Associate degree van anderhalf jaar om het werken en het leren te kunnen combineren. “Het is heel breed en biedt veel kansen. En als ik toch nog verder wil leren, dan kan dat alsnog. Juridische beroepen spreken mij bijvoorbeeld ook erg aan,” zegt Merel. “Wat ik fijn vind, is dat je tegelijkertijd werkervaring opdoet én bijleert.”

Break van de week

Hoe bevalt het studeren? “Ik vind het heel fijn, en ik merk dat anderen uit mijn klas dat ook vinden. Wij hebben les op woensdag, dat voelt even als een break van de week, terug naar school. Het is een goede afwisseling met de werkdagen.”
 
Volgens Merel gaat het allemaal best snel. “Maar de stof is goed te doen, als je ervoor zorgt dat je het zelf bijhoudt. De leerdoelen worden aangegeven via e-Connect,” zegt ze: “Ik vind dat de lessen een fijn ritme hebben. Je hebt altijd twee vakken tegelijk, en dat zijn dan twee vakken die niet op elkaar lijken. Nu hebben we bijvoorbeeld Engels en Klantgerichte communicatie en presentatie. Zo loopt er niet te veel door elkaar maar blijft het lekker afwisselend.”

“Ik vind het heel fijn, en ik merk dat anderen uit mijn klas dat ook vinden”

 

Geen standaardopleiding

Hoe pakt ze het studeren zelf aan? “De bal ligt vooral bij jezelf, al heb je natuurlijk wel je studiecoach en begeleiders die je helpen. Ik werk zelf altijd vanuit de leerdoelen voor de examens. Het kost wel discipline om het zelf te doen.”
 
Goed opletten in de les scheelt volgens Merel ook al veel. “Een docent vertelde bijvoorbeeld hoe hij zichzelf online in de markt zet als zelfstandige. Ik pik daar dan meteen uit hoe ik dat kan inzetten voor het bedrijf waar ik werk.”
 
Ze vervolgt: “Het is geen standaardopleiding, ook vanwege de kosten ga je het niet doen omdat je zomaar een opleiding moet kiezen. Je moet het wel echt willen.” Dat merkt ze ook aan de sfeer in de klas. “Mijn klasgenoten zijn veel gemotiveerder om examens te behalen. Natuurlijk heb je er altijd een paar bijzitten die dat niet zo hebben, maar wel minder dan bij andere opleidingen. Een groot deel in de klas betaalt de opleiding ook zelf – soms betaalt het bedrijf waar ze werken gedeeltelijk mee.”

“Ik leer veel van het zelf uitzoeken en ook van mijn eigen fouten”

 

Verder groeien

Merel is de enige managementondersteuner op haar werk. “Ik merk dat ik de zelfstandigheid heel fijn vind. Ik leer veel van het zelf uitzoeken en ook van mijn eigen fouten. Voor sommige mensen werkt het meekijken over de schouder van een collega misschien beter, maar dit werkt voor mij. Soms zit ik ook te struggelen hoor, dan kijk ik op internet of ga ik iemand bellen om te vragen hoe ik iets moet aanvliegen. ”
 
Merel zou graag verder willen groeien naar de functie van officemanager, omdat je dan meer zicht op het grote geheel hebt. “Als officemanager kijk je bij problemen verder naar wat er precies aan de hand is. Nu kan ik ook oplossingen bedenken voor problemen, maar dan heb je meer een visie op de lange termijn.”

Wat zou ze mensen aanraden die twijfelen of dit vakgebied wat voor hen is? “Je moet echt kijken: wat wil ik? Wat vind ik écht leuk? Professionaliteit, representatie en gastvrijheid zijn heel belangrijk. Dat moet dan wel echt in je zitten.”

Kom naar onze open avond

Wil jij ook leren en werken tegelijkertijd? Volg dan een opleiding bij Ad Academy! Bij ons vind je verschillende HBO Associate-degreeopleidingen: van Officemanagement tot Commerciële Economie. Meer weten? Kom dan naar een van onze open avonden in april of mei, online of op locatie! Hier ontdek je alles over de opleidingen, carrièrecoaching en baangarantie, en meer.

Nu aanmelden

Liever direct contact opnemen met Ad Academy? Bel ons op 035 – 7 506 103 of mail naar info@adacademy.nl! Wij vertellen je graag meer.